Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα  |  Προσθήκη στα Αγαπημένα [add to favorites] Προσθήκη στα Αγαπημένα  |  Αποστολή eMail στα ΚΕΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Επικοινωνία  
    Αναζήτηση Αναζήτηση    |  Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Χρήσιμοι Σύνδεσμοι    |  Αλλα ΚΕΤΑ Αλλα ΚΕΤΑ  
  .:: dte-Digital Technology Expo 2006 (20-22 Οκτωβρίου 2006, Αθήνα)      .:: Ευρυζωνικές Υπηρεσίες      .:: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΚΟ-EURO INFO CENTRE 29/3/2006      .:: Επίσκεψη σε Κάσο και Κάρπαθο      .:: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΚΟ-EURO INFO CENTRE 23/3/2006      .:: ΚΑΤΟΙΚΙΑ 2006 (25/3/2006 - 2/4/2006, Πάτρα)      .:: ATHENS MEDWOOD 2006      .:: EXPOCASA (25/3/2006 - 2/4/2006, Τορίνο, Ιταλία)      .:: Εκθεσιακές Εκδηλώσεις HELEXPO (έως Μαϊ.2006)      .:: Παγκόσμιο Φόρουμ για το Διαδίκτυο      .:: 6η Διεθνής Έκθεση Airport Build and Supply (5 - 7 Ιουνίου 2006, Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)      .:: 13η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Τροφίμων, Ποτών & Φιλοξενίας (28 - 31 Μαΐου 2006, Τεχεράνη, Ιράν)      .:: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Διεθνείς Συνεργασίες)      .:: ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Διεθνείς Συνεργασίες)      .:: ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Διεθνείς Συνεργασίες)      .:: ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (Διεθνείς Συνεργασίες)      .:: Έκθεσεις του κλάδου δομικών υλικών Α' Εξαμήνου 2006     
 Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου
 .::   ΔΟΜΗ  |  ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ  |  ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ  |  ΕΤΑΙΡΟΙ  ::.   .::   ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  |   FORUM  |  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ   |  RSS RSS Feed   ::.  
 
e-Ενημέρωση  
  Δραστηριότητες ΚΕΤΑ  
  Δελτία Τύπου ΚΕΤΑ  
  Δελτία Τύπου άλλων φορέων  
  Επιχειρηματικές Αποστολές ΚΕΤΑ  
  Εκθέσεις  
  Συνέδρια  
  Σεμινάρια  
  Λοιπές Εκδηλώσεις  
  Ανακοινώσεις  
  Περιφερειακές Συνεργασίες  
  Διεθνείς Συνεργασίες  
Ενίσχυση Επιχειρήσεων  
  Αγροτική Ανάπτυξη  
  Αλιεία  
  Εμπόριο-Μεταποίηση  
  Ενέργεια  
  Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας  
  Έρευνα-Τεχνολογία  
  Κατάρτιση-Εκπαίδευση  
  Περιβάλλον  
  Πληροφορική  
  Πολιτισμός  
  Τουρισμός  
  Υγεία-Πρόνοια  
  Υπηρεσίες  
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη  
  Ανθρώπινο Δυναμικό  
  Επιχειρήσεις  
  Λεξικό Όρων Τεχνολογίας  
Πιλοτικά Έργα  
Μητρώο ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  
Μητρώο ΦΟΡΕΩΝ  
Μητρώο ΤΡΑΠΕΖΩΝ  
Μητρώο Μ.Μ.Ε.  
Μητρώο ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ  
Ευρυζωνικότητα  
ΟΟΣΑ / Διεθνοποίηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Νομός Κυκλάδων
Μάρτεν Νόρδενστρομ 4
Ερμούπολη, 84100, Σύρος
Τηλ.: 2281089142 -3 -4
Φαξ: 2281089145
Νομός Δωδεκανήσου
Γρηγορίου Λαμπράκη 8
85100, Ρόδος
Τηλ.: 2241030661 -2 -3
Φαξ: 2241030664
 
email
contact@keta-notioaigaio.gr
 
 
 
Σχεδίαση & Υλοποίηση
J.P.A.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΚΟ-EURO INFO CENTRE 29/3/2006
Ημερομηνία: 29/03/2006
 

·         Σχολές ΑΕΙ με προοπτικές και μέλλον

 

Υπάρχουν ορισμένες σχολές πανεπιστημίων οι οποίες δεν είναι ανάμεσα στις περιζήτητες.  Κι όμως, το πτυχίο που χορηγούν δίνει δυνατότητες καλής επαγγελματική αποκατάστασης.  Τις σχολές αυτές παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή (19/3/2006).

Από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο, αναφέρονται τα Τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τα Τμήματα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το 2ο Επιστημονικό Πεδίο, αναφέρονται τα Τμήματα Γεωλογίας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, το Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά και τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων, Πάτρας και Ηρακλείου.

Από το 3ο Επιστημονικό Πεδίο, αναφέρονται το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας-Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Τμήματα Νοσηλευτικής των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πελοποννήσου.

Από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, αναφέρονται τα Τμήματα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από το 5ο Επιστημονικό Πεδίο αναφέρονται το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

 

 

·         “Κρητικά ρομπότ” - Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα ρομπότ είναι γεγονός στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία των ρομπότ έγινε σε συνθήκες ποδοσφαιρικού αγώνα από Έλληνες και ξένους φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια ρομποτικής του Συλλόγου Νέων Μηχανικών (BEST).

 Οι φοιτητές κινούσαν τα ρομπότ, τύπου ΑΙΒΟ της SONY, χρησιμοποιώντας τέσσερις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλης Λαγουδάκης εξήγησε πως τα ρομπότ έχουν στο σώμα τους έναν ολόκληρο υπολογιστή, που μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να κινούνται αυτόνομα, χωρίς κάποια ανθρώπινη παρέμβαση. 'Το ΑΙΒΟ δεν έχει πλήρη αντίληψη του γηπέδου, αλλά μόνο ό,τι βλέπει μέσα από την κάμερα. Η κάμερα αναγνωρίζει τα χρώματα και, έτσι, κάθε ρομπότ ξέρει ποιος είναι ο αντίπαλος και ποιος ο συμπαίκτης, πού βρίσκεται η μπάλα, οι γραμμές και τα τέρματα'.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει καταθέσει αίτηση συμμετοχής στο Robocup, ένα μίνι παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από ομάδες ρομπότ, που αποτελεί θεσμό. 'Φέτος', επισημαίνει ο κ. Λαγουδάκης, 'δεν προλαβαίνουμε να ετοιμαστούμε για τους αγώνες που γίνονται τον Ιούνιο στη Γερμανία. Όμως κάναμε αίτηση και γίναμε αποδεκτοί όχι στα πρωταθλήματα αλλά στις δοκιμασίες που διαγωνίζονται οι ομάδες'.

·         Η εκπαίδευση στις επιστήμες, κλειδί της καινοτομίας

Μιλώντας στη Σύνοδο Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων, ο επίτροπος Φερχόιγκεν τόνισε ότι οι συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας των επιστημών, όπως το «Jet-Net» στην Ολλανδία, θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα 'καλής πρακτικής' στις προτάσεις της Επιτροπής προς τα κράτη μέλη. Ο κ. Φερχόιγκεν δήλωσε ότι το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την ενασχόληση των νέων με τις επιστήμες και την τεχνολογία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το EurActiv.

Το Jet-Net αποτελεί ένα δίκτυο περίπου 20 επιχειρήσεων, των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών της Ολλανδίας, μη κυβερνητικών οργανισμών, πανεπιστημίων και επαγγελματικών ενώσεων. Διοργανώνει ομιλίες και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για να φέρει τις επιστήμες πιο κοντά στους μαθητές και τους σπουδαστές και να τους ενημερώσει για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο πρόεδρος της Shell που είναι μέλος τους Jet-Net , δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει την έρευνα στους κόλπους της αν θέλει να είναι ανταγωνιστική. Επίσης, οι νέοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι επιστήμες μπορούν να προσφέρουν συναρπαστικές σταδιοδρομίες. Ο πρόεδρος της Philips, επίσης μέλος του Jet-Net, τόνισε ότι η εταιρία του δίνει το 17% των εσόδων της σε έρευνα και για το λόγο αυτό είναι πρωταρχικός της στόχος η προώθηση των επιστημών και της τεχνολογίας στους νέους.

 

 

·         Βραβείο σε νέους ερευνητές της Επιστήμης Υπολογιστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών μπορούν να υποβάλουν, μέχρι την 15η Απριλίου 2006, την υποψηφιότητά τους για το βραβείο "Cor Baayen Award" του οργανισμού "European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM)".

Το βραβείο απονέμεται από το 1995, σε ετήσια βάση, στον πιο πολλά υποσχόμενο ερευνητή του συγκεκριμένου πεδίου. Περιλαμβάνει, δε, τιμητική διάκριση και χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή ισότιμο πτυχίο, το οποίο να έχει απονεμηθεί μετά την 15η Απριλίου 2003, και να έχουν εργαστεί σε κάποια από τις χώρες του ERCIM (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Η υποβολή των ελληνικών υποψηφιοτήτων θα γίνει από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που συμμετέχει στο ERCIM, κατόπιν αξιολόγησης από επιστημονική επιτροπή. Κάθε οργανισμός που συμμετέχει στο ERCIM μπορεί να υποβάλει έως δύο υποψηφιότητες, ενώ προτάσεις μεμονωμένων ερευνητών δεν γίνονται δεκτές.

Η απονομή του βραβείου προβλέπεται το φθινόπωρο του 2006. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή υποψηφιοτήτων, μπορείτε να απευθύνεστε στον εκπρόσωπο του ΙΤΕ στο ERCIM: Δρ Αντώνης Αργυρός
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής
 E-mail: argyros@ics.forth.gr

 

·         Στην 43η θέση, παγκοσμίως, η Ελλάδα στη χρήση της πληροφορικής για την ανάπτυξη

 

Στην 43η θέση, μεταξύ 115 κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη χρήση της πληροφορικής για την ανάπτυξη, με βάση τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ειδικότερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 43η θέση στη Λίστα Αξιολόγησης Δικτυακής Ετοιμότητας για το έτος 2005 (Networked Readiness Index Rankings 2005), που εκδίδει κάθε έτος το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Η εν λόγω λίστα -που αποτελεί τμήμα της Παγκόσμιας Έκθεσης για την Πληροφορική (Global Information Technology Report)- προσδιορίζει την τάση των χωρών σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η χρήση της πληροφορικής για ανάπτυξη και αυξημένο ανταγωνισμό.

Η συγκρότηση της λίστας λαμβάνει υπόψη τρεις βασικούς παράγοντες: το μακροοικονομικό παράγοντα, το θεσμικό περιβάλλον και τις υποδομές πληροφορικής που διαθέτει η κάθε χώρα, καθώς και την ετοιμότητα των κυβερνήσεων, των εταιριών και των ιδιωτών να χρησιμοποιήσουν την πληροφορική και την ουσιαστική χρήση των πιο εξελιγμένων συστημάτων της πληροφορικής και της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, η λίστα διαμορφώνει ένα ευρύ διεθνές πλαίσιο σχετικά με τους παράγοντες που επιτρέπουν σε μια χώρα αυτήν την ικανότητα.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνουν, για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να ηγούνται στον τομέα της καινοτομίας και παγιώνουν τη θέση τους ως υπερδύναμη στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Σιγκαπούρη, η οποία έχει επιτύχει να βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι χώρες της Ευρώπης με τις καλύτερες επιδόσεις είναι η Δανία (3η θέση), η Ισλανδία (4η θέση), η Φινλανδία (5η θέση) και η Σουηδία (8η θέση), ενώ η Εσθονία βρίσκεται στην καλύτερη θέση (23η θέση) από τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Πολύ χαμηλότερα στην κατάταξη βρίσκονται η Ρουμανία (58η θέση), η Βουλγαρία (64η), η Σερβία-Μαυροβούνιο (80η θέση), η ΠΓΔΜ (82η θέση) και ακόμα χαμηλότερα η Αλβανία (στην 106η θέση). Η Κύπρος κατέχει την 33η θέση, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην 48η θέση.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, η Ταϊβάν βρίσκεται στην 7η θέση, το Χόνγκ-Κόνγκ στην 11η θέση, η Κορέα στη 14η θέση, η Αυστραλία στη 15η θέση και η Ιαπωνία στη 16η θέση. Η Ινδία καταλαμβάνει την 40η θέση στη λίστα, ενώ αρκετά πιο κάτω βρίσκεται η Κίνα (50η θέση).

Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής την καλύτερη θέση (19η) κατέχει το Ισραήλ και στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που βρίσκονται στην 28η θέση.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής με τις καλύτερες θέσεις είναι η Χιλή (29η θέση), η Βραζιλία (52η θέση) και το Μεξικό (55η θέση).

Από την υποσαχαρική Αφρική, την καλύτερη επίδοση -μεταξύ των 115- εμφανίζει η Νότια Αφρική (37η θέση), ο Μαυρίκιος (45η θέση) και η Μποτσουάνα (56η θέση). Από τα κράτη της Βορείου Αφρικής την καλύτερη θέση (36η) καταλαμβάνει η Τυνησία. Οι χώρες που βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις, είναι η Παραγουάη, το Τσαντ και η Αιθιοπία.

·         Αποδεικτικό γνώσεων

Στο καινούριο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό θα καταγράφονται όλα τα προσόντα και οι γνώσεις των κατόχων του, προκειμένου να διευκολύνεται η κινητικότητα των εργαζομένων.  Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Παιδείας των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνήλθαν στη Βιέννη, το πιστοποιητικό θα δημιουργηθεί σε εθελοντική βάση από τις χώρες της Ε.Ε. και θα περιλαμβάνει όλες τις μορφές εκπαίδευσης που έχει λάβει ο κάτοχός του: από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση έως τα σεμινάρια και τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών. Θα περιέχει όμως και άλλα προσόντα, όπως η γλωσσομάθεια και η γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 
Δημοσκόπηση

Πώς θα χαρακτηρίζατε την εξυπηρέτησή σας προς τους πελάτες σας;

Ποιοτική
Επαρκής
Μέτρια
Ελλιπής

Δείτε τα αποτελέσματα ...

 
Η Γνώμη σας ...

Πιστεύετε ότι βρήκατε αυτό που ψάχνατε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο site;

Ναί, ευχαριστώ
Δεν ξέρω ακόμη
Όχι, χρειάζομαι βοήθεια

Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας:

Παρακαλούμε διατυπώστε τη γνώμη σας:


ΔΙΚΤΥΩΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ-ΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης 1.4.1 (Δομές Υποστήριξης ΜΜΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" του Υπουργείου Ανάπτυξης και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των ανισοτήτων που υπάρχουν στην ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο διαφόρων περιφερειών, και κατά 25% από Εθνική Δημόσια Δαπάνη.

.:: © 2005 Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου. All rights reserved ::.

Όροι Χρήσης & Πολιτική Προστασίας Δεδομένων