ΟΠΕ: με ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε ρομπότ στην Infosystem
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2007 | 18:27
Ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι λάτρεις του δημοφιλούς αθλήματος, με τη διαφορά, όμως, ότι πρωταγωνιστές δεν θα είναι οι "χρυσοί" του Euro 2004, αλλά οι ρομποτικές ομάδες "Κουρήτες" και "Κέρβεροι", των Πολυτεχνείων Κρήτης και Κωνσταντινούπολης, αντίστοιχα.

Το πρώτο σφύριγμα του φιλικού ρομποτικού ποδοσφαιρικού αγώνα, στις 10:30 αύριο το πρωί, στο περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του Hi-Tech Innovators Partenariat, που διοργανώνει για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 21ης Infosystem ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), με την υποστήριξη κλαδικών συνδέσμων και φορέων της πόλης.

Οι Έλληνες ρομποτικοί παίκτες, που σκοράρουν, αποκρούουν, σουτάρουν και μαρκάρουν είναι οι Επιμήδης, Ίδας, Ιάσιος και Παιωναίος (αναπληρωματικός ο Ηρακλής) και μεταμορφωμένοι σε ποδοσφαιριστές σκυλάκια θα "ριχτούν" σε γήπεδο 4Χ6 μέτρων, με στόχο να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και με σκοπό να νικήσουν τους Τούρκους "Κέρβερους", παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς για την ήττα τους στο γερμανικό τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο Γερμανίας. 

Η ονομασία "Κουρήτες" προέρχεται από τη Μυθολογία της Κρήτης και επιλέχθηκε σε ένδειξη τιμής στους θρυλικούς Κρητικούς πολεμιστές που φύλαγαν το νεογέννητο Δία στη σπηλιά του Ψηλορείτη.
Οι "αφανείς" ήρωες της ελληνικής ομάδας που χειρίζονται τα ρομπότ μέσω υπολογιστή είναι επτά, ενώ χρέη "κόουτς" θα εκτελεί ο επίκουρος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλης Λαγουδάκης. Η τουρκική ομάδα, από το Πολυτεχνείο "Bogazeci Univercity", απαρτίζεται από τέσσερα μέλη, που θα αναλάβουν και το δύσκολο έργο να "χειριστούν" με επιτυχία τα ισάριθμα ρομπότ σκυλάκια, με στόχο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους νικητές.
Copyright © EMEA BUSINESS MONITOR 2007 Created by Hellas Internet