Πληροφορική, με σκληρές διαπιστώσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αποδέκτης παρατηρήσεων, κρίσεων και προτάσεων, φορέων της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών έγινε χθες βράδυ ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, στο 13ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής (21η Infosystem).

Στην αρνητική πρωτιά της χώρας μας στην Ε.Ε., σε σχεδόν όλους τους δείκτες αναφορικά με τη διείσδυση πληροφορικής, την ευρυζωνικότητα και τις νέες τεχνολογίες, αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των Συνδέσμων Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδας, Αναστ. Τζήκας, και Ελλάδας, Ι. Θεοδωρακόπουλος, ενώ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Νίκος Χατζηνικολάου, ζήτησε τη δημιουργία Επιμελητηρίου Πληροφορικής. Ιδιαίτερα επικριτικός ο κ. Τζήμας, έκανε λόγο για αλήθεια των αριθμών που ξεπέρασε τα όρια της απογοήτευσης, όρια που δεν μπορεί πλέον να κρύψει ο πολιτικός λόγος.

* Στο μεταξύ, μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα 10.30 π.μ., στο εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης (περίπτερο 6) για την έναρξη του Hi-Tech Innovators Partenariat, που διοργανώνει για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Infosystem ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Μόνο που οι παίκτες των δύο τετραμελών (!) ομάδων δεν θα είναι γνωστοί ποδοσφαιριστές, αλλά ρομποτικά σκυλάκια των Πολυτεχνείων Κρήτης και Κωνσταντινούπολης. Η ομάδα της Κρήτης φέρει την ονομασία Κουρήτες και της Κωνσταντινούπολης Κέρβεροι.


ΜΠ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/10/2007


Copyright 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.