Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2008

Στην έκθεση με τα ρομποτικά

Ο Δήμος Αποστολίδης στον πάγκο με τις δικές του κατασκευές. Το μηχανικό λουλούδι μπροστά του είναι δημιούργημά του.

Δείτε τι όμορφα που έχουν βάλει τα παιδιά, στον πάγκο τις κατασκευές τους...

Είναι πρόθυμοι να μας οδηγήσουν με κάθε λεπτομέρια στα δημιουργήματά τους...

Πολλές φορές οι οθόνες ημεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποιούνται ευρύτατα...


Οταν τα ρομποτάκια έχουν κέφια παίζουν και... ποδόσφαιρο σε ειδικά προταθλήματα.

Εδώ είναι οι φοιτητές από την Κρήτη, οι "Κουρήτες" με τις άσπρες φανέλες και οι Ιταλοί με τις κόκκινες φανέλες.

Με φαντάζεστε εμένα που δεν έχω καμία σχέση με τα ρομπότ να είμαι στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, Παρασκευή μεσημέρι με τον Λάμπρο, ανάμεσα σε δεκάδες κατασκευές και πρόθυμα παιδιά που είναι διατεθειμένα να μας εξηγούν καθετί που εκθέτουν;

Κι όμως συνέβη και ας όψεται ο Δημάκος από την ΠΕΤ ΟΤΕ, ο καλός συνάδελφος που ασχολείται μ’ αυτά τα θέματα. Η ρομποτική είναι το χόμπι του. Έχει φτιάξει και σελίδα εξειδικευμένη στο internet. Και έχει βρει πολλούς φίλους που έχουν το ίδιο χόμπι.

Στη Τεχνόπολη έχουν «χτίσει» μια ολόκληρη πολιτεία με ρομπότ. Η… πραμάτεια τους με τις κατασκευές απλωμένη στους πάγκους. Φοιτητές από όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και την Ιταλία πειραματίζονται σε λεπτές και πρωτότυπες  κατασκευές.

Ύστερα είναι τα παιδιά των ΤΕΕ με τις κατασκευές τους και μετά οι ιδιώτες, όπως ο δικός μας ο Δήμος και η παρέα του, που το «παλεύουν» μεμονωμένα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η έκθεση στην Τεχνόπολη άνοιξε τις πόρτες της την περασμένη Πέμπτη και θα είναι ανοιχτή ως την Κυριακή.

Μεγάλη προβολή έκανε και η τηλεόραση. Ζωντανές συνδέσεις από το πρώι από τη ΝΕΤ, το ΜΕGΑ, το STAR, ενώ η ESPRESSO, όπως μου είπε ο Δήμος, έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στην έκθεση. Η χαρά της πιτσιρικαρίας. Εντυπωσιακή πάντως από κάθε άποψη. Υποβλητικός ο χώρος και οι φίλοι των ρομπότ δείχνουν να τα λατρεύουν.

Απολαμβάνουν μοναδικά την κάθε στιγμή τους εκεί.  Δεν το κουνούν από το πόστο τους από το πρωί που ανοίγει μέχρι το βράδυ που κλείνει τις πόρτες της η έκθεση. Μόνο για ένα καφέ ή για ένα σάντουιτς, απέναντι στο κεφενεδάκι κι ύστερα πάλι πίσω.

Είναι και τα παιδιά από τα σχολεία που φέρνουν οι δάσκαλοι τους. Να πάρουν μια μυρωδιά από το τι μπορεί να σκαρώσει ο ανθρώπινος νους, να ανοίξουν οι ορίζοντες τους, να δουν, να μάθουν τι συμβαίνει πέρα από τον κόσμο τους.

Αν μένετε στο Λεκανοπέδιο Αττικής αξίζει να πάρετε τα παιδιά σας και να πάτε μια βόλτα από κει. Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.

Από κοντά το μηχανικό λουλούδι του Δημάκου μας...

Posted by Νίκος Eλ. Θεοδωράκης at 22:30:54 | Permanent Link | Comments (2) |
Σχολια
1 - Mπράβο στο Δήμο,μπράβο σε όλα αυτά τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τη Ρομποτική.Τελικά αν έχεις μέσα σου το "μικρόβιο" δεν σε αφήνει ποτέ...Κι εσένα Νίκο σε ευχαριστούμε που μας τα μετέφερες εδώ τόσο παραστατικά όλα αυτά που γίνονται στο Γκάζι. (Comment this)
Εσταλη απο Γλυκερία at 2008/10/18 - 14:19:11
2 - Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σ' αυτά τα παιδιά. Έχουν το κουράγιο και τη διάθεση να ανοίγουν νέους δρόμους μα την έρευνά τους, τι δοκιμές, τα πειράματά τους. Δεν εφησυχάζουν να καθίσουν σπίτι χαλαρά αλλά ψάχνονται. Διπλά και τριπλά μπράβο αξίζουν σε ανθρώπους σαν τον Δήμο που αποφασίζουν να μπουν σ' αυτό το παιχνίδι της έρευνας και της γνώσης. Όσο για μένα, δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο. Απλά μετέφερα τα συναισθήματα μου σαν θεατής. Και ήταν όντος πολλά... (Comment this)
Εσταλη απο Ν. Θεοδωράκης at 2008/10/19 - 07:28:38
Αφησατε το δικο σας σχολιο