ΠΑΤΡΙΣ :: Εκπαίδευση :: Εκπαιδευτικά Νέα :: Εμφάνιση άρθρου
Εκπαιδευτικά Νέα Στήλη ΕΛΜΕ Αποτελέσματα Εξετάσεων Διορισμοί / Μεταθέσεις
Περιεχόμενα
 Κρήτη
 Ελλάδα/Κόσμος
 Αθλητισμός
 Πολιτισμός & Διασκέδαση
 Επιστήμη & Τεχνολογία
 Εκπαίδευση
 Οικονομία
 Ύπαιθρος
 Προεκτάσεις
 Πληροφορίες
 Υπηρεσίες
 Αφιερώματα
 Pets Life - Κατοικίδια
Ψηφοφορία
Τι διαχείριση επιθυμείτε στο Παγκρήτιο Στάδιο ;
Ως εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Ως εταιρεία που θα αποδίδει χωρίς κόστος τις εγκαταστάσεις στην κοινωνία
Δεν ξέρω

Παγκόσμια διάκριση για τα ρομπότ του Πολυτεχνείου
Στο Μουντιάλ της Κωνσταντινούπολης

Τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου «Robocup» κατέκτησαν τα ρομπότ «Κουρήτες» του Πολυτεχνείου Κρήτης που εκπροσώπησαν τις προηγούμενες ημέρες την χώρα μας στο Μουντιάλ στην Κωνσταντινούπολη.
Τα ρομπότ έλαβαν τη δεύτερη θέση στις τεχνικές δοκιμασίες, ενώ κυπελλούχοι στις αγωνιστικές αναμετρήσεις και στα γκολ αναδείχθηκαν τα γερμανικά ρομπότ του πανεπιστημίου της Βρέμης. Οι Κουρήτες που παρουσίασαν καινοτόμες δεξιότητες στις κινήσεις τους αλλά και στο «παίξιμο» της μπάλας διακρίθηκαν στην προσομοίωση με τρεις ψήφους διαφορά ύστερα από ψηφοφορία των 27 εθνικών ομάδων και των αποστολών 40 χωρών που συμμετείχαν.
«Παρουσιάσαμε νέες τεχνικές και αναγνωρίστηκε διεθνώς η δουλειά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και υποσχόμαστε του χρόνου να είμαστε περισσότερο «φορμαρισμένοι» για να πάρουμε με πολλά γκολ το «Robocup»» δήλωσε ο έμπειρος προπονητής της Ρομποτικής Εθνικής Ελλάδος και επίκουρος καθηγητής του εργαστηρίου προγραμματισμού και τεχνολογίας ευφυών υπολογιστικών συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης Μιχάλης Λαγουδάκης.
Οι Κουρήτες στα πέντε χρόνια παρουσίας τους στο Ρομποτικό ποδόσφαιρο έχουν στο ενεργητικό τους ένα παγκόσμιο κύπελλο το ««Robocup 2008» στην Κίνα, αλλά και ένα χρόνο νωρίτερα μια δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τον προπονητή – ερευνητή το «μυστικό» για την αγωνιστική διάκριση των «ποδοσφαιριστών» του είναι η επάρκεια του λογισμικού των παικτών. «Όλες οι κινήσεις στο γήπεδο είναι προγραμματισμένες από πριν βάσει εντολών και ο ανθρώπινος παράγων δεν παρεμβαίνει σε καμία στιγμή του αγώνα. Ο κάθε παίκτης είναι ρυθμισμένος για τον ρόλο του» αναφέρει ο κ. Λαγουδάκης.
Στο Ρομποτικό Μουντιάλ οι ομάδες αγωνίζονται σε ειδικό γήπεδο «πλατφόρμα» διαστάσεων τέσσερα επί έξι μέτρα που έχει γκολποστ, κερκίδες και η διάρκεια του είναι 15 λεπτά. Η κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις παίκτες, ενώ τον αγώνα διευθύνουν επιστήμονες διαιτητές.
Οι Κουρήτες της Εθνικής Ελλάδας αγωνίζονται με τα ονόματα των αρχαίων Κρητών πολεμιστών: Επιμήδης, Παιωναίος, Ιάσιος, και Ίδας. Ο πέμπτος αδελφός ο Ηρακλής αντιπροσωπεύει τον προπονητή και τους βοηθούς του.
Στο φετινό Μουντιάλ στην Κωνσταντινούπολη οι Κουρήτες πήγαν έχοντας την στήριξη του «Molto» και την συνεργασία των Πανεπιστημίων της Ουαλίας και της Οξφόρδης.

Στατιστικά Άρθρου
Αρθογράφος:
Πατρίς

Ημερομηνία δημοσίευσης:
26/7/2011

Εκτύπωσε Άρθρου
Εκτύπωση Άρθρου

Αποστολή με email
Αποστολή με email

Προσθήκη στα
               bookmarks
Προσθήκη στ' Αγαπημένα

ΕλαχιστοποίησηΑναζήτηση
Αναζήτηση στις ειδήσεις του patris.gr


Πνευματικά Δικαιώματα 1998 - 2002 © Εκδόσεις Α. Μυκωνιάτη Α.Ε. Αναφορά Προβλήματος | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία | Ταυτότητα
Developed by WISE Advanced Solutions