Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο RoboCup 2012


Η ρομποτική ομάδα “Κουρήτες” του Πολυτεχνείου Κρήτης παίζει μπάλα στο RoboCup 2012

Η ρομποτική ομάδα “Κουρήτες” του Πολυτεχνείου Κρήτης αυτή την εβδομάδα δίνει τη δική της μάχη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικού ποδοσφαίρου RoboCup 2012 που διεξάγεται στο Μεξικό.

Για άλλη μια χρονιά είναι η μοναδική Ελληνική συμμετοχή στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Οι Κουρήτες διαγωνίζονται στο πρωτάθλημα Standard Platform League (SPL) όπου έχουν προκριθεί 25 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο και διεξάγεται με ανθρωποειδή ρομπότ Aldebaran Nao. Οι αγώνες ξεκινούν σήμερα με τους Κουρήτες να έχουν κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τους σαρωτικούς πρωταθλητές των τελευταίων ετών, την ομάδα B-Human από τη Γερμανία. Στον ίδιο όμιλο, εκτός από τους Γερμανούς και τους Έλληνες βρίσκονται κι οι Πορτογάλοι!

Οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές … Θα καταφέρει άραγε η ομάδα να προκριθεί στον επόμενο γύρο;

Ένα είναι σίγουρο: οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) που απαρτίζουν την ομάδα τα δίνουν όλα … τα laptops, τα πληκτρολόγια και τα ρομπότ έχουν πάρει φωτιά!

Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την πορεία της ομάδας στο RoboCup 2012 μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους:

RoboCup 2012: www.robocup2012.org

Πρωτάθλημα SPL: www.tzi.de/spl

Ομάδες SPL: www.tzi.de/spl/bin/view/Website/Teams2012

Πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων: www.tzi.de/spl/bin/view/Website/Timetable2012

Διαγωνισμός SPL Open Challenge 2012: http://www.tzi.de/spl/bin/view/Website/Challenges2012

Πρόγραμμα RoboCup Symposium 2012: http://www.robocup2012.org/symposium_program.php

Κουρήτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης: www.kouretes.gr

Κουρήτες στο Facebook: www.facebook.com/kouretes (περιέχει και φωτογραφίες)

Κουρήτες στο YouTube: www.youtube.com/user/TeamKouretes (περιέχει και βίντεο από τους αγώνες)

Πέρα από τους αγώνες του SPL, η ομάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό SPL Open Challenge και παρουσιάζει ερευνητική εργασία της στο RoboCup Symposium 2012.

Η ομάδα θέλει να απευθύνει Θερμές ευχαριστίες σε όσους στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια: το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, ο χορηγός Chipita-Molto και πολλοί άλλοι.

Τα μέλη της αποστολής στο Μεξικό: Αγγελική Τοπαλίδου-Κυνιαζοπούλου, Αστέρω-Δήμητρα Τζανετάτου, Μαρία Καραμήτρου, Νικόλαος Κοφινάς, Νικόλαος Παυλάκης, Δρ. Νικόλαος Ι. Σπανουδάκης